donderdag 11 september 2008

Inschrijvingsprocedure voor nieuwe spelers


Stap 1 : vul het DCI formulier in

De organisator van een RPGA evenement kan je een DCI formulier bezorgen. Stuur Joost [demonlordd1@yahoo.com] of Jerre [rpga-lva@skynet.be] een e-mail en dan kan dit voor een evenement al geregeld worden. Eens je het formulier hebt, vul dit in, scheur de kaart en de activatiecode van het formulier en bezorg het formulier terug aan de organisator. Hij zal dit formulier opsturen naar Wizards of the Coast.

Stap 2 : registreer je nieuwe DCI kaart

Surf naar http://www.thedci.com/activate. Geef het DCI nummer van je nieuwe kaart in. In de volgende schermen moet je ook de activatie code, je regio en geboortedatum en je e-mail adres ingeven. Even later stuurt Wizards of the Coast jou een e-mail met een initieel paswoord om in te loggen op de DCI website.

Stap 3 : registreer je voor D&D Rewards.

Na stap 2 ben je enkel nog maar een DCI lid. Surf naar https://membership.wizards.com/login.aspx?ReturnURL=/signup/signup.aspx en login met je DCI nummer en je ontvangen paswoord. Kies voor D&D Rewards. Als je de nodige gegevens hebt ingegeven, krijg je opnieuw een e-mail met de bevestiging dat je nu ook ingeschreven bent voor D&D Rewards. Als je nu inlogt op de DCI website door te surfen naar https://webapp.wizards.com/personal.aspx, krijg je de link My Rewards in de rechter kolom.
Proficiat, je bent nu lid van de RPGA!
Als je toegang hebt tot je mailbox via internet (vb webmail applicatie van je provider of omdat je een hotmail of gmail account hebt), kan deze procedure ter plaatse uitgevoerd worden (als we kunnen gebruik maken van de internetverbinding van Hermelijn). Als je niet ingeschreven bent voor D&D Rewards voor je deelname aan je eerste RPGA evenement, krijg je geen D&D Rewards punten voor je eerste evenement.

Stap 4 : registreer je LFR personage

De enige manier die momenteel gekend is om je LFR (Living Forgotten Realms) personage te registeren alvorens je aan een evenement hebt deelgenomen, is door gebruik te maken van de Wizards of the Coast knowledge base om contact te maken met Wizards of the Coast customer service. Surf hiervoor naar http://www.wizards.com/customerservice en klik op Email Us. Vermeld in je bericht dat de link My Characters ontbreekt wanneer je inlogt bij op de DCI website. Van zodra ze dit bericht verwerkt hebben, krijg je een e-mail met een bevestiging.

Wanneer je dan inlogt op https://webapp.wizards.com/personal.aspx is de My Characters link rechts toegevoegd. Klik op deze link en klik op de volgende webpagina bovenaan op Dungeons & Dragons. Je krijgt dan de mogelijkheid om op Living Forgotten Realms te klikken. Daarna is het eenvoudig: klik op Add voor een nieuw personage toe te voegen waarbij enkel de naam kan ingegeven worden. Selecteer eventueel default for campaign aan om aan te geven met welk personage je voornamelijk zal spelen.

Geen opmerkingen: