zondag 7 september 2008

Wat is RPGA? Hoe wordt ik lid?


De RPGA (Roleplaying Gamers Association) is de "organised play" afdeling van Wizards of the Coast met betrekking tot Dungeons & Dragons en andere d20 spellen. Dit netwerk geeft de mogelijkheid om deze games te spelen en biedt ook ondersteuning.

De RPGA heeft verschillende vormen van lidmaatschap, enerzijds voor spelers en anderzijds voor game masters (dungeon masters). Lidmaatschap is gratis en blijft altijd geldig. Als speler lid kan je deelnemen aan RPGA-gesanctioneerde evementen over de hele wereld. Als dungeon master kan je zelf RPGA evenementen organiseren, avonturen meesteren en gratis avonturen downloaden.

Om lid te worden moet je deelnemen aan een RPGA-gesanctioneerd evenement. Je moet enkele gegevens opgeven en je krijgt een lidkaart. Eens je een lidkaart hebt, kan je met het unieke nummer dat daarop vermeld staat, inloggen op de website van Wizards of the Coast en inschrijven op het D&D rewards programma.
Je lidkaart (of toch zeker het daarop vermelde nummer) moet je altijd bij hebben als je deelneemt aan evenement. Diegene die het evenement organiseert gebruikt het nummer om je deelname te rapporteren op de website van Wizards of the Coast zodat je ook je D&D rewards punten verdient. Meer info over D&D rewards kan je terugvinden op volgende webpagina: http://www.wizards.com/default.asp?x=rpga/rewards/welcome.
Sinds kort zijn de RPGA nummers en de DCI nummers op gelijke voet geplaatst. Indien je al een DCI nummer hebt, kan je dat ook gebruiken om in te loggen op de website van Wizards of the Coast. Meer info over het combineren van DCI en RPGA nummers kan je terugvinden op volgende webpagina: http://www.wizards.com/default.asp?x=rpga/news/20080813.

Als je dungeon master wil worden en je beschikt al over een RPGA nummer, kan je de Herald level test afleggen op de website van Wizards of the Coast. Na het succesvol afleggen van deze korte openboek test, krijg je toegang tot alle dungeon master mogelijkheden (evenementen organiseren, adventures downloaden, ...)

Er zijn drie categoriƫn van RPGA evenementen: Campaigns, Classic Adventures en Home Play.
- Campaigns hebben grote verhaallijnen en kunnen over meerdere jaren gespeeld worden. De Personages verwerven goud, XP, equipment en class abilities over de jaren heen. Vb de Living Forgotten Realms campaign.
- Classic adventures bevatten op voorhand opgestelde personages waarbij iedereen in de party een van deze personages speelt. Eens dat het adventure over is, stopt ook het personage met te bestaan.
- Home-Play adventures speel je thuis met je vaste groep spelers. Je krijgt nog steeds D&D rewards als je DM deze evenementen rapporteert op de website van Wizards of the Coast.

Geen opmerkingen: